Sider

torsdag 31. oktober 2013

Bruke Pinterest?

Digital visuell delings oppslagstavle hvor du kan samle det du vil. En konto er gratis og en bruker kan ha mange ulike egne opplagstavler og kan følge andres tavler. Ved å følge andre kan du lett se hva andre er interessert i eller hva andre mener er interessant. Pinterest er et av de mest voksende sosiale nettverk og det tredje mest populære i verden. Overtar det for Facebook? 

Du deler bilder og filmer og kan lage  tavler for ulike tema. Mange kan finne inspirasjon ved å se på bildene. Nå brukes det også i USA mye for å reklamere for egen bedrift og ulike varer. 

I begynnelsen måtte en ha en invitasjon for å kunne åpne en Pinterest konto. Nå trenger du bare å knytte den opp mot Facebook, Twitter eller email adressen din. Du bruker Pinterest ved å legget til en funksjon på vektøyslinjen din som lar deg "pinne" ("henge opp") en side på din egen tavle. Dette skjer sømløst. Pr idag er fleste parten av brukerne kvinner, men i USA er bruken blant skoler og utdannere økende.  Den utrolig enkle måten dette blir gjort på, er kanskje hovedårsaken til populariteten.


3 kommentarer:

 1. Godt og informativt skrevet!. Jeg liker Pinterest godt, men jeg bruker Pinterest mest til inspirasjon. og til å samle på gode ideer.

  SvarSlett
 2. Dette hadde jeg aldri hørt om tidligere og ble nysgjerrig nok til å ta en titt ut i fra innlegget ditt. Interessant, dette må jeg nevne for jentene mine. Om jeg sign'er inn er vel kanskje lite trolig men man skal aldri si aldri. Ser jo at det kan brukes som inspirasjonskilde og/eller en ide-bank på f.eks. bilder til presentasjoner.

  SvarSlett
 3. Pinterest er helt supert! Bruker det også til inspirasjon for nye ideer, men ser også på muligheten til å lage min egen blogg, og derfra knytte meg til Pinterest.
  Spennende å kunne få kontakter utenom Norges grenser også :)
  Likte slideshare'n du la ut.

  SvarSlett