Sider

torsdag 7. november 2013

SlideShare - noe mer en online PP

Hvis vi tenker at meningen med presentasjoner er at ulike folk skal se/få inspirasjon og lære av de, er SlideShare tingen. SlideShare gir deg tilgang til personer, kunnskap og informasjon på en lett og grei måte. En av hovedtankene i et PLN er jo å lett få tilgang til andre personer, et "møterom". Og det kan SlideShare være. En delingsarena, hvor du kan lære, men også hvor du kan dele av din kunnskapsbase. Hva er Slideshare? Det er vel den største presentsjons delingsside i verden. Det er ikke bare en delingsarena for "PowerPoints" på nettet, men dokumenter, PDF, videoer og webinarer deles. Alle presentasjonene kan lett bygges inn i websider, blogger og kan lett deles ved hjelp av sosiale medier, slik som Twitter, Faceboook og Linkedin. Det er Linkedin som eier SlideShare. Pinterest (kommentert tidligere i en blogg) er også integrert i SlideShare plattformen. 

Brukere kan bli medlem av ulike grupper, følge disse og følge ulike personer. Slideshare kan brukes for å fremme teknologi, bedrifter, konferanser, ideer etc. 
Hver persentasjon har hver sin unike url, eller finne presentasjoner ved hjelp av tags og tema og ulike communities. Du kan kommentere presentasjonene eller like de. Lett å dele via sosiale nettverk eller egen blogg. Det er gratis å åpne en konto, men da blir alle dine SlideShares åpen for alle. Om du er villig til å betale, kan du  lage presentasjoner som kan være mer private. 

For meg er det at SlideShare er så lett å bruke og fungerer så sømløst med andre vertøy som gjør det tiltalende. Ved siden av det at det er en fin "møteplass" for nye ideer og lett å dele. Hiv deg utpå og lag en SlideShare - Kanskje andre har nytte av akkurat det du kan?  

1 kommentar:

  1. SlideShare ser ut som et nyttig og interessant verktøy! Absolutt noe som frister å lære mer om. Jeg syntes blogg innlegget ditt "trigger" til å lære mer om hva slideshare er og hva det kan brukes til, i og med at du har valgt og ikke skrive så veldig mye om hvordan du konkret bruker det. Du gir en god beskrivelse av hvordan verktøyet virker og presenterer det på en måte som gjør at jeg tenker at dette er et verktøy jeg selv kan klare å bruke - det tror jeg er viktig når vi skal presentere nye verktøy. Gleder meg til å finne ut mer om SlideShare!

    SvarSlett